Mer från programbeskrivningen!

NU är det dags för er att få se lite fler skisser. Först ut är Grottan som är ersättare för vår befintliga sagogrotta. Den nuvarande är och har alltid varit en mycket populär del av barnavdelningen. Många vuxna besökare minns den från sin barndom och barnen uppskattar den verkligen. Vi i personalen tycker också väldigt mycket om den, men vi ser också att den tar väldigt mycket plats i lokalen samtidigt som den ofta står oanvänd. Vi har därför funderat mycket på lösningar, men i dialogerna med barnen förra året presenterade barnen omedvetet en lösning. Hélen Phan och Erika Lindmark, från barnkulturdesignutbildningen på HDK, som hjälpte oss med våra workshops lade märke till att barnen såg olika på vår sagogrotta beroende på vilken dörr de tog. När de gick in genom personaldörren blev Sagogrottan bara ett vanligt rum, men när de blev insläppta via den ”magiska” ingången blev rummet ett helt annat för barnen. Då föddes idén om ett rum som till vardags är ett mysig plats för läsning men som också kan förvandlas till ett magiskt Sagoland genom att den den vanliga dörren (nr 9 på bilden) stängs och barnen istället går in genom en hemlig dörr (nr 2 på bilden). grottan Arkitekterna kom på att man kunde öppna upp väggen in till vårt förråd och där placera en liten dörr vilket vi hoppas kommer ge barnen en liten Narnia-känsla. När man kommer in i rummet via den hemliga dörren är rummet ett annat. Med hjälp av redskapet Storypallett kan man ljus – och ljudsätta rummet och skapa olika atmosfärer. Det finns även dold förvaring för rekvisita i sittmöbeln (nr 3 på bilden) Det andra rummet som vi vill visa er är verkstaden, eller Regnbågen som den kallas. regnbågen Färgskalan i Regnbågen är en mild, lite pastelligare version av regnbågsfärgerna eftersom vi vill att barnens skapelser, som säkert kommer vara färgstarka, ska komma till sin rätt. Regnbågen är tänkt att både vara en analog Skaparverkstad (med färg, klister, paljetter etc) och en Skaparverkstad 2.0 som är digital. Här finns en green screen för filmproduktion, en scen för framträdanden, spelmöjligheter och en stop-motion-maskin. Det är möjligt att dela av och även mörklägga lokalen i olika zoner med hjälp av draperier. En annan viktig nyhet är prepp-rummet som våra kulturpedagoger länge längtat efter. Nu kommer det finnas närhet till vaskar för såväl personal som besökare. Dessutom gott om plats för förvaring och en tvättmaskin! När vi nästa gång berättar om programbeskrivningen kommer vi att titta på ingången till barnavdelningen och hur vi tänkt att man redan i kapprummet ska känna sig välkommen. Missa inte det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s